Vi hentet visumsøknadene våre idag, onsdag 26.9 og det gikk veldig greit. Vi var litt tidlig ute da vi må bruke passene våre i neste uke.Vi har jo lest i avisene at det er endel som ikke får innvilget sine søknader, men det gjelder altså ikke slike som oss. Nå har jeg virkelig startet å glede meg!

For oss i Oslo området, er det ingen vanskeligheter, men får dere andre som ike kan reise inn, er det best å bruke firmaet Comet som beskrevet nedenfor.

Ny informasjon:

Under pkt 2.5 i Visumsøknaden skal vi fylle ut hotellets navn i Shanghai og telefonnummer. Det er

Swan Hotel, 3

Tel : 021-56665666

Comet legger det til i de søknadene de har fått, før de sender videre til den kinesiske ambassaden.

Det er flere som synes det er vanskelig å forstå hva en skal gjøre med visum søknaden. Vi kan begynne å søke fra 9 september, da visumene varer i 3 måneder fra utreisedato.

De som ikke har anledning til å levere papirene i den kinesiske ambassaden, kan bruke et firma til hjelp å søke. (Da kan dere starte å søke med en gang da de vil passe på datoene)

Bruke et firma som søker visum for oss:

  1. Visum søknad (Visa application form ..) som vi fikk fra reisebyrået, 4 sider utfylt og  signert, veldig viktig å fylle ut skjemaet riktig.
  2. Passfoto, som beskrevet
  3. Passet, husk det må vare 6 måneder etter at reisen er gjort
  4. Invitasjonen ( Invitation letter for tourist) som vi fikk fra reisebyrået. Som dere ser er det bare plass til 5 pr. invitasjon. Viktig å sende med den hver enkelt fikk
  5. Bestilling skjema til Comet. Dette  kan fås ved å kontakte dem

Disse fem dokumentene sendes rekommandert til:

Comet Consular Services,

Postboks 371, Sentrum
0102 Oslo

Anbefaler at alle ber om passet rekommandert i retur og at en passer på å skrive returdato med hensyn til andre reiser. Det vil koste kr 750,- pluss returkost av passet. Dersom noe er utfylt feil, eller noe annet, vil det bli ekstra kostnader.

Flere kan også sende samlet.

Gå til ambassaden selv:

Vi behøver ikke å møte opp personlig, så noen kan også samle sammen papirene og la en levere på ambassaden. Da er det ennå viktigere at papirene er riktig utfylt. Jeg kan hente de og returnere med rekommandert post, dersom dere samarbeider slik at det ikke blir for mange grupper. Eller jeg kan ta de med på flyplassen hvor vi møtes, dersom en ikke trenger det i mellomtida. Jeg er bortreist 3-26 oktober.

Håper at dette er til hjelp og at alt jeg har skrevet er riktig. Jeg synes også det er vanskelig.

Ring dersom noe er uklart, eller at det er spørsmål jeg ikke har svart på. Jeg vil gjerne hjelpe!!

 

Legg inn en kommentar