Tankene går til de som har dyrket lin i år og om dere har hatt et bra linår. Noe av mitt lin spirte rett etter såing, mens resten kom midt i juli. Det første ble passe langt, mens det som spirte senere, ble kortere. Halvparten av linet ble kastet, da det var for kort. Men jeg håper på bedre forhold neste år. Jeg regner med at flere har hatt samme problem, spesielt de som ikke har hatt lett tilgang på vanning.

Jeg sitter med en følelse av at det blir dyrket mindre fiberlin for spinning nå enn på 1990-tallet. Men det er ikke sikkert jeg har rett. Muligens burde vi prøve å få en oversikt neste år over hvor mye som blir sådd, og hvor mye som blir høstet.

Fiberdagen på Botanisk Hage 5.september var vellykket. Kristina gjorde en kjempejobb med arrangementet. Det var fullt med folk i løpet av disse få timene. En stor takk til medlemmene i Norges Linforening som har demonstrert på Botanisk hage, på Skudefestivalen og på Dyrsku`n i Seljord. Og ikke minst vil jeg takke Hildegunn Eggum med flere for arbeidet som gjøres i Fargegruppa og Anne Grethe Friberg og Maigull Appelgren med at Lin-Nytt blir skrevet og distribuert. Lin-Nytt er viktig for medlemmene. Alle frivillige som møter opp på skoler for å fortelle om lin og er ute og demonstrerer, gjør en kjempejobb for å holde vedlike kunnskapen om lin.

Jeg har gått igjennom en eske med bøker fra jeg begynte på skolen. Og der fant jeg noe som jeg ikke husket. Vi hadde laget et arbeidshefte med en klokke på framside. Så det var nok også for å lære klokka. Inne i heftet hadde vi tegnet og skrevet om skreddere og at mor syr, ei side om lin, ei om bomull og til slutt ei side om hvordan man lager potetmel. Jeg hadde tegnet linblomsten og noe som jeg tror skal forestille noen som spinner. Og det var skrevet noe om lin. Det er egentlig noe de burde gjøre i skolen igjen!

Jeg ønsker alle en riktig God Jul og et Godt Nytt Linår!!