Marked, de vakreste tekstiler

Kantha-Quilt-StackThe Selvedge Winter Fair at Chelsea Old Town Hall,Kings Road,London, SW3 5EE .

29-30 November. Enjoy beautiful textiles and fine crafts – we aim to make the task of shopping for gifts a truly pleasurable experience with a tempting range of textiles in a friendly, festive atmosphere.

With over 100 stands – a carefully curated mix of antique textiles, talented designer makers and vintage haberdashery – there is no better opportunity to buy special, handcrafted textiles and enjoy meeting and talking to the talented people that create them.

Les mer, http://www.selvedge.org/events/fairs/about/

Lodd til Oppstadvev

Har noen lodd til Oppstadvev?

Kontakt hanne@hanne-gjendem.no, telf 97460304, eller via Kontakt oss på hjemmesidene

SÅTID for lin snart

Det begynner å nærme seg våren. Flere steder i landet har vi vært lurt med sneklokker og krokus helt til et hvitt dekke har lagt seg over alt igjen.

Det spirer ute og inne. Plastbokser og melkekartonger sloss om plassen i vinduskarmene og gartneriene fylles av vårkåte amatørgartnere. I år skal det skje, i år skal vi få til det vi ikke fikk til i fjor.

Nordmenn gleder seg intenst over våren. Nå ligger alt det deilige foran oss. Dette gjelder ikke minst våre medlemmer i linforeningen.  Vi har mange erfarne medlemmer som har dyrket lin i mange år og som gir råd og vink til oss nybegynnere. Vi er så heldige at vi har fått mange nye medlemmer det siste året og vi får spørsmål om såing og videre arbeid.

I LinNytt 2012 nr 2, har Anne Holen, en av de mest kunnskapsrike i Norge i dag om lin, skrevet en utfyllende artikkel om forberedelse og såing av spinnelin og oljelin. Her deler hun med oss sine erfaringer og gir råd og vink.

Husk også at vi selger linfrø både til spinne/fiberlin og til oljelin. Dette kan kjøpes på hjemmesidene våre under MARKED. I år er det ikke lenger grunn til og ikke så lin.

Forbered jorda godt og så når heggen blomstrer.

Lykke til med SÅTID.

Såpespon brukes til å vaske lin

Vi selger såpespon for kr 50,- for 200 g

Kontakt Hanne Gjendem via epost hanne@hanne-gjendem.no eller via Kontakt oss på hjemmesidene.

Bruk såpespon når du vasker lin. Såpespon, som er et naturprodukt løser seg ikke alltid lett opp under vaskingen. Det er derfor lurt å løse såpespon opp i en flaske med vann. Når en vasker bruker en det ferdig oppløste såpesponet fra flasken.

For beskrivelse av vask og stell av lin, se under AKTIVITETER -> VASK og STELL

Spinnelin og stry til salgs

Vi har lin ferdig til spinning av meget god kvalitet til salgs:

1/2  kg koster kr 150,-

Vi har også stry til salgs:

1/2 kg koster kr 100,-

Kontakt Hanne Gjendem via epost hanne(a)hanne-gjendem.no eller via Kontakt oss fra hjemmesidene våre

Linfrø, fiberlin og oljelin

Nå er det tid til å så snart.

Vi har linfrø til salgs til våre medlemmer.

Fiberlin/tekstillin/spinnelin, Elektra koster kr 80,- for 1/2 kg

Oljelin, Taurus koster kr 50,- for 1/2 kg

Vi har også endel eldre frøtyper av sortene Regina og Henryk. Her sjekker vi nå ut spiredyktigheten.

Er den god, kan de også være tilgjengelig for våre medlemmer.

Kontakt Hanne Gjendem via mail hanne@hanne-gjendem.no

eller via Kontakt oss fra hjemmesidene

Salg av bråke, skake, frørispe og hekle

BråkeGod nyhet, lin berednings redskaper har vært etterspurt

Endelig har vi fått inn nye, ubrukte berednings redskaper.

Vi selger:

• Frørispe, kr 500,-
  • Bråke,  kr 2.500,-
  • Skakestol og skakekniv, kr 1.500,-
  • Hekle, kr 1.100,-

For frørispe, bråke og  skake,kontakt Birgit Aasrum, tlf 33110970

For hekle, kontakt hanne@hanne-gjendem.no eller

Esker til linkranser

Eske til kranserLinforeningen selger pappesker til linkranser. Topplokket har en blå linfarge med en vakker tegning av lin.

De måler brettet 40 cm x 40 cm og koster kr. 20,- pr stykke.

Eskene kan bestilles fra hanne@hanne-gjendem.no

Siden jeg bor i Oslo, kan eskene hentes hjemme hos meg, for de det passer for. For andre må de sendes i posten

Kjøpe linredskaper til beredning, bråke og skake

Annonse for: kjøp/salg/bytte
Jeg vil gjerne kjøpe linredskaper som brukes til beredning, bråke, skake og hekler (alle tre størrelsene).Har du noe annet også, så er jeg interessert.

Ta kontakt med meg direkte, se kontaktinfo nedenfor!

Bråke
Annonsørens navn: Hanne Gjendem