Dyrke lin, lage en linåker eller et linbedd

Det begynner å nærme seg våren. Det spirer ute og inne. Plastbokser og melkekartonger sloss om plassen i vinduskarmene og gartneriene fylles av vårkåte amatørgartnere. I år skal det skje, i år skal vi få til det vi ikke fikk til i fjor.

Vi selger linfrø både til spinne-/fiberlin og til oljelin.

• 250 gram – 50kr

Blå linåker

• 500 gram – 100kr
  • 1 kg – 150kr

Kontakt kathrine.bringsdal@outlook.com om du ønsker å kjøpe, og husk å skriv hvilken type av linfrø du ønsker.

Alle medlemmer har fått eller kan få veiledninger gratis i dyrking av både spinnelin og oljelin.

Forbered jorda godt og så fiberlin tidligst mulig. Se også veiledninger på hjemmesidene våre under LIN-> DYRKING

Lykke til med SÅTID.

Kurs i å binde linkranser og linbuketter holdes i Bærum Husflidsforening

Bærum Husflidsforening arrangerer kurs i å binde linkranser og linbuketter.

Sted: Husflidshuset på Wøyen.

Tid: torsdag 20.august kl. 1700-2000.2015

Siden vår og forsommer har vært ekstra kald, så er ikke dato fastlåst ennå.

Vi binder kranser rett fra åkeren. Du får med deg linbuketter og krans hjem

I tillegg kan man kjøpe lin med hjem.

Kursavgift kr. 500 som inkluderer materiell

Kursleder: Hanne Gjendem

Påmelding til telf 6713 7779 eller mail: post@baerumhusflid.no

Lag en vakker linkrans

Linkranser Bærum Husflid

Bærum Husflidsforening arrangerer kurs i å binde linkranser og linbuketter.

Sted: Husflidshuset på Wøyen.

Tid: torsdag 20.august kl. 1700-2000.2015

Vi binder kranser rett fra åkeren. Du får med deg linbuketter og krans hjem

I tillegg kan man kjøpe lin med hjem.

Kursavgift kr. 500 (450,-) som inkluderer materiell

Kursleder: Hanne Gjendem

Påmelding til telf 6713 7779 eller mail: post@baerumhusflid.no

Lindyrking, kurs i Bærum og Våle Vestfold

Blå linåkerNå starter kursene i å dyrke lin.

Bærum Husflidsforening starter 7. mai. Vi skal dyrke både fiberlin og oljelin. Påmelding, se http://www.baerumhusflid.no/category/kurs/page/3/

Linjentene på Våle prestegård, har kurs i fiberlin og starter 27. april, se http://www.haandverkstedet.no/

Lin og linberedning

Blå linåkerFra bunadsskjorte til lindring for trege mager. Demonstrasjon og fortellinger om fiberlin og oljelin.

Tid og sted: 14. aug. 2013 14:0018:00, Tøyen hovedgård, utenfor sommerbutikken.

Denne dagen håper vi at publikum skal få opp øynene for hvor nyttig og allsidig lin er. Listen på bruksområder kan gjøres lang. Tenk bare på: Garn, tråd, duker, håndklær, bunadsskjorter og andre tekstiler, tau, tapeter, papir, lerret, fiberplater, isolasjon, matolje, kokt linolje, avføringsmiddel, i brødbakst, i frokostblandinger, som fôrkaker (dyrefôr), i maling, til rustbehandling, i salver, kremer, sjampo og såpe.

Ved universitetslektor Kristina Bjureke, NHM.

Kurs i kransebinding av lin

Lin kransSted: Maistubben gård, Hovsveien 67, 1769 Halden

Tid: søndag 2. september 2012 kl. 1100-1600

Kursavgift kr. 500 som inkluderer materiell

Vi binder kranser rett fra åkeren

I tillegg kan man kjøpe lin med hjem

Kursleder: husflidskonsulent Bjørg Lundeby

Påmelding til Bjørg Heie, bs-heie@online.no innen 27. august

Hanne Gjendem, Oslo, har meldt seg på og har plass til 3 til. Ring Hanne på mobil 9746 0304.

SÅTID for lin snart

Det begynner å nærme seg våren. Flere steder i landet har vi vært lurt med sneklokker og krokus helt til et hvitt dekke har lagt seg over alt igjen.

Nordmenn gleder seg intenst over våren. Nå ligger alt det deilige foran oss. Dette gjelder ikke minst våre medlemmer i linforeningen.  Vi har mange erfarne medlemmer som har dyrket lin i mange år og som gir råd og vink til oss nybegynnere. Vi er så heldige at vi har fått mange nye medlemmer det siste året og vi får spørsmål om såing og videre arbeid.

I LinNytt 2012 nr 2, har Anne Holen, en av de mest kunnskapsrike i Norge i dag om lin, skrevet en utfyllende artikkel om forberedelse og såing av spinnelin og oljelin. Her deler hun med oss sine erfaringer og gir råd og vink.

Husk også at vi selger linfrø både til spinne/fiberlin og til oljelin. Dette kan kjøpes på hjemmesidene våre under MARKED. I år er det ikke lenger grunn til og ikke så lin.

Forbered jorda godt og så når heggen blomstrer.

Lykke til med SÅTID.

Esker til linkranser

Eske til kranserLinforeningen selger pappesker til linkranser. Topplokket har en blå linfarge med en vakker tegning av lin.

De måler brettet 40 cm x 40 cm og koster kr. 20,- pr stykke.

Eskene kan bestilles fra hanne@hanne-gjendem.no

Siden jeg bor i Oslo, kan eskene hentes hjemme hos meg, for de det passer for. For andre må de sendes i posten