Kommende hendelser

  • Ingen hendelser.

Logg inn

Abonner på nettstedet via epost

Legg inn din eposadresse her for å abonnere og motta varsler om nye innlegg pr epost..

Bli med blant 661 andre abonnenter

Linstoff er antibakteriell og motstandsdyktig mot møll, innsekter og mugg

Linposer

Linposer

Bruk linposer istedenfor plastikkposer!!

Jeg har sydd handle- og oppbevaringsposer i ren lin til julepresanger i år. Posene, som er i forskjellig størrelse, kan brukes til å handle matvarer, istedenfor å bruke plastikkposer. Men de kan også brukes til å oppbevare mat som tiltrekker seg innsekter  eller blir lett mugne. Lin er mildt antibakterielt og motstandsdyktig mot mugg, skitt, møll og andre innsekter.

Det er sundt å oppbevare matvarer i linposer.

 

 

Fiberrike småbrød med linfrø


Småbrødene er både sunne og gode!!Småbrød med linfrø og solsikke

  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 ss olje + til strø
  • 1 dl linfrø + til strø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1,2 l fin, grov eller blanding av hvetemel
  • 1 egg til pensling

Varm melken lunka og rør ut gjæren. Tilsett oljen og det tørre og elt til en smidig deig. Legg over håndkle og hev i 30 minutter på et lunt sted.

Del deigen i ca 20 emner, elt og form til rundstykker, eller andre former, se bildet. Etterhev i 30 minutter.

Pensle småbrødene og strø over solsikke og linfrø.

Stek ved 225 grader i 10-12 minutter midt i ovnen. De skal være pent lysebrune.

Slik skal knekkebrød smake

Thea Cederstrøm Hjertuslot og Målfrid Husebø har sendt oss en kjempegod oppskrift på knekkebrød.

Linfrø

Ingredienser Mengde
Solsikkekjerner 150 g
Hasselnøtter opphakka 50 g
Linfrø 50 g
Sesamfrø 50 g
Kruskakli 50 g
Fiberhusk (står ofte sammen med glutefritt mel 2 ss
Kjøtt- eller grønnsaksterninger 2 st
Vann 5 dl

Beskrivelse:

Kok buljong med 3 dl vann. Ha i resten av vannet og bland i alt det tørre.

Smør massen utover to steikebrett med slikkepott. Sett begge brettene i ovnen, på varmluft 150 °C i 10 minutter.

Ta brettene ut og skjær massen i passende stykker med pizzahjul. Sett brettene inn igjen i ovnen 150 °C ca ½ time. La brettene bytte plass i ovnen og stek i ca ½ time til.

Målfrid hadde med seg dette deilige knekkebrødet da vi var på Dyrsku’n, hun hadde ikke noe med seg hjem!!

Brød for god helse

Brød med linmel og linfrøAv Anne Holen og Trine Gotaas

Trine Gotaas og Anne Holen hadde et innlegg om lin i brødbakst og som næringsmiddel for øvrig på et matseminar på Åker gård, Hamar i januar 2008.

Anne Holen har en utstrakt arbeider ved Landbrukskontoret i Stange og er kjent for sin omfattende kunnskap om lin. Trine Gotaas er sykepleier med brød og lys som spesialitet.

Her følger utdrag av innlegget.