Krappfarging

Hei fargegjeng,

Nå har jeg prøvd å farge med både krappekstrakt (rest fra før) og en rest med japansk indigo. Jeg tilsatte også litt jernoksyd. Det ble en dyp fin burgunderrød farge.

Det er spennende å eksperimentere for å få nyanser.

image

Dette viser ikke den rette fargen, men jeg skal vise den fram når vi møtes, ihverfall på landsmøtet.

Beste hilsen Sveinung

Vi farger lin med krapp og får sterke, fine farger

Fargedag med krapp
Farger til gledeSveinung sjekker fargen

7. november møttes medlemmer av naturfargegruppa til fargedag i Linjentenes lokaler på Våle Prestegård.

Etter å ha lest og hørt at farging på lin kun er for spesielt interesserte, har vi i fargegruppa sett det som en utfordring å få til gode og sterke farger. Denne gangen fokuserte vi på krapp.Alt garnet var på forhånd vasket og seinere beiset i alunacetat.
Med farginger og etterbehandlinger og restbad satt vi på slutten av dagen igjen med 10 ulike prøver.

Prøvene er sortertI utgangspunktet brukte vi denne gangen enten 80% eller 100% krapp i
forhold til tekstilfibrene. Vi brukte både jern, kobber og kalsiumkarbonat i
etterbehandlingene. Nå gjenstår det bare å la prøvene få tørke og bli vasket for å kunne sammenligne de ulike fargeresultatene skikkelig.
Så gleder vi oss til fortsettelsen. Med alunacetatbeis ser vi mulighetene for nye og
spennende fargeopplevelser.

Vi farger lin med krapp, rødfarge

Krapp 2I neste møte skal naturfargegruppa farge med krapp, både pulver og krappflis.

Alle medlemmer er velkommen.  Ta med matpakke, Anne Sofie lager suppe.

Sveinung og Lotte vil levere ut fargeprøvene fra møtene med indigofarging og vaid farging.

Tid: 7. november 2013 kl 1100-1700

Sted: Våle prestegård