Lesetips om Kina

Jeg synes jeg får mer ut av en reise dersom jeg leser litt på forhånd. Jeg vil anbefale å kjøpe Lonely Planet , China. Den gir en grei oversikt over de stedene vi skal til i tillegg til at den har kart.

Vi får også mye ut av å søke på nettet. Kineserne er ikke flinke med engelske nettsider.  Det står ofte lite på sidene og plutselig er et meste med kinesiske tegn!!

Men her er noen sider jeg vil anbefale at dere ser på før vi pakker og drar:

Generelle sider hvor dere kan gå inn på de enkelte byene vi skal besøke:

http://www.travelchinaguide.com/

Her kan en gå inn på City Guide og klikke på f.eks Suzhou og få opp mye fin informasjon med bilder.

Når du har vært inne og sett på en by, kan en igjen klikke på City Guide og få opp alle byene igjen også velge en ny by.

En annen grei side er:

http://www.chinatourguide.com/china_tour/index.html

Klikk på China Tours -> China City Tours -> Shanghai . Der får vi opp mye fin info om Shanghai, og nederst på venstre side er det en lang liste over China Featured Destinations hvor både Hangzhou og Suzhou står.

Så kan en naturligvis søke på enkeltstedene vi skal på. Når jeg søker på Shanghai, får vi opp mer en 457 000 000 treff, hvorav masse er uinteressant. Derfor kan det være best å gå inn via guide sidene.

Det siste nummer av Selvedge, issue 47 July/August 2012 hadde en  4 sider artikkel om Suzhou Silk og noen web henvisninger.

LYKKE TIL med forberedelsene


Publisert

i

av

Stikkord: