Tur til Sverige for å se på hamp produksjon 1.9.2012

Foreningen for Norske hampebønder (FNH) inviterer for tredje år på rad felttur til Sverige for å se på metoder for dyrking og produksjon av hamp.  Vi skal se hvordan man med kun to personer kan brekke hampen med maskiner som allerede finnes og som ikke koster all verdens “to eldre modifiserte treskere”, og vi får se et utvalg hampeprodukter.

Turen går fra Oslo «Operaen» og 280 km inn i Sverige til et sted som heter Grästorp.

Der dyrker Roger Olofsson industriell hamp og produserer olje, mel, biobrensel, dyrestrø og naturisolering av hamp til kommersielt formål.

Roger Olofssen er prosjektleder i flere prosjekter og han kommer til å vise oss hampeprodukter, flere hampfelt og maskiner.

Roger Olofsson har nylig også startert med salg av Hemcrete som brukes når man støper hampvegger, så vi får trolig se noe eksempel på dette også.  Separering av fibrene blir gjort utendørs  pga. det støver voldsomt, så kryss fingrene for fint vær så får vi kanskje se dette også.

Prisen vil være kr 450 per person. Påmeldingen skjer ved betaling, kontakt og er bindende. Forbehold om stor nok interesse.

Kontonummer FNH: 9100.37.01536 Meld ifra om betaling på mail eller telefon til Kim Gebecke,

Selvbyggerveien 133, 0591 Oslo Norway.

phone: +47 98861288

www.hemp.no

Program for dagen:

08:45 Oppmøte ved operaen.

09:00 Avreise.

Underveis presenteres et foredrag av FNH og vi deler ideér og kompetanse. Ta med nistemat og drikke, da lunch ikke inngår i prisen, kun middag.

12:00 Ankomst.

Omvisning, maskiner som tresker, ballpresse, hvordan separere tørr stilk.

Se produkter som briketter, hestestrø, mel, felt med hamp mm.

15:00 Middag

For- og hovedrett med hamp blandet inn i menyen. Råvarene kommer fra lokale bønder .

17:00 Hjemreise

20:00 Fremme ved Oslo S.


Publisert

i

av

Stikkord: