LINjentene på Hamar Middelalderfestival

LINjentene på tur til Hamar Middelalderfestival 13.-15.juni 2014

LINjentene på Hamar Middelalderfestval 2014
LINjentene på Hamar Middelalderfestval 2014

Fredag 13.6. kl.17.00 reiste 10 LINjenter i minibuss fra Våle Prestegård, med Minda som god og trygg sjåfør. To reiste på egenhånd, slik at vi var totalt 12 LINjenter på tur.

Vi reiste direkte til Domkirkeodden hvor festvalledelsen hadde satt opp et telt til oss. Vi ble så godt tatt imot og de hadde lagt alt veldig flott tilrette for oss. Hele Domkirkeodden var full av middelalderaktiviteter og mange besøkende hele helgen.

Vi hørte i etterkant at de hadde hatt besøksrekord i år. Været var veldig bra hele helgen, med strålende sol og litt vind. Det var mange besøkende som stoppet hos oss og ville høre mer om lin, lindyrking og linberedning. Vi fikk vist frem både bråking, skaking, hekling og spinning på håndtein.

Hildegunn hadde også med seg utstyr til farging og fikk også fortalt om hva som må til for å få farge på lingarnet.

Vi hadde satt opp arbeidslister slik vi byttet på å være ved teltet vårt og snakke med de besøkende og å besøke resten av området for se hva resten av festivalen hadde å by på. Noen benyttet anledningen til å handle litt også. Vi bodde på hotell i Hamar by, en halvtimes gange langs Mjøsa. Det var en fin morgen/kveldsgåtur (natt for noen da). Hjemturen ble litt forsinket, men Marit sørget for å få oss trygt hjem til Vestfold igjen. Vi var hjemme på Våle prestegård kl.23.00 på søndagskvelden.


Publisert

i

av

Stikkord: