• Ingen hendelser.

LINA – verdens første bil laget av lin

Bilde: TU Eindhoven / Ruptly / NOS

Når du tenker på biler, er det første ordet du tenker på sannsynligvis ikke bærekraft. Mens flere og flere biler blir elektriske, er de fortsatt laget av metall og plast. Nå har studenter fra Eindhoven University of Technology (NL) opprettet verdens første biokomposittbil, kalt Lina, laget av lin. De hevder at lin er et interessant alternativ til karbon og aluminium, materialer som er mye brukt i bilindustrien. Lin er et fornybart materiale og kan resirkuleres, kan man lese på nettstedet:

Mens studentene har vist at det er mulig å bygge bil fra biobaserte materialer, er det usannsynlig at bilindustrien vil hente ideen med en gang….

1 kommentar til LINA – verdens første bil laget av lin