Torild A Fossnes Gull i veggene orienterer

Gull i veggane, isolasjonsmateriale blir til nye plagg

Torild A Fossnes Gull i veggene orientererDen 16. november fekk lingruppa i Rogaland spennande besøk.Torild Ankersdatter Fossnes  som nettopp har gitt ut boka «Gull i veggane» og hadde med seg Dagny Røyneland Hørsdal som er frå garden der de fant «gullet» Torild viste oss noe av de de hadde funne. Materielet er bruka som isolasjonsmateriale rundt vindaude og dører, og då dei skulle skifte desse kom «gullet» fram.

Det var blant mye annet 10 oppluter, overdel og deler med stiltrekk fra nyrokokkoen, 7 stakkelinnininger og blant alt det andre,  ein spesiell barnekjole. Det var også mange strikkeplagg og rester av skjorter.

Frå filler til plagg.

Torild hadde undersøkt og leita seg fram til stoff, sting og måten plagga var laga på og hadde lagt ned eit kjempearbeid med å sy alle plagga.

Det kom stadig ny dokumentasjon på draktdeler og damene leita oppglødd i fillene.

Ho har sydd opp kleda etter dei restane dei fann og det var ei imponerende samling, det må ha vore velstand på garden og det var svært uvanleg at ein fann barneklede.

Det er ikkje lett å få fram kor flott det var, så les boka! eller enda betre, få Torild til å fortelle om arbeidet og visa bilete.

Det var ein koseleg kveld som fleire skulle fått glede av å vera med på.


Publisert

i

,

av