Klässbols logo

Invitasjon til: Å veve sin historie

Klassbols logo8. og 9. juni får vi på Hofseth Søndre besøk av Dick Johansson fra Klässbols Linneväveri i Värmland. I den anledning rydder vi 2 etasjer i stabburet. Der skal Klässbols Linneväveri vise frem mange eksempler fra sin produksjon og historie. Vi gleder oss til at utsøkte, vevde  tekstiler fra vårt naboland skal pryde de vakre tømmerveggene.

Dick Johansson er 3. generasjon i familien som har utviklet veveriet i snart 100 år. Han er utdannet vever, og han har vært med på denne fantastiske reisen hvor veveriet i Klässbol har fått en så fremtredende plass blant skandinaviske tekstilprodusenter. Vi kan nevne produkter som Nobelduken, Kungaduken, tekstilseriene Norrland og Värmland, o.s.v.

Sverige KläsbollI sitt foredrag vil Dick Johansson fortelle fra historien, han vil snakke om handveving og vi skal også få en god innføring i hvordan vi skal ta vare på og stelle våre tekstiler i lin.

Klässbols Linneväveri stiller ut både nye produkter samt eksempler fra høydepunktene i veveriets historie i stabburet.

Det blir også  utsalg med et godt utvalg av veveriets produkter

Servering; det blir anledning til å kjøpe kaffe/te og kaker, samt varm suppe.

Hofseth Søndre er en gammel gård langs bygdeveien på vestsiden av elven Vorma. Ca 12 km nord for Vormsund mot Eidsvoll. Vi dyrker korn og vi baker brød som stekes i vedfyrt steinovn. Vi har selvplukk av usprøytede bringebær, og vi har et stort utvalg av liljer for salg i potter. Gården har eget linutsalg.

Adresse: Hof s e t h S ø n d r e , Ve s t s i d eve g e n 1 3 6 2, 2 1 6 2 B r å r u d. Mo b i l 4 0 0 3 4 4 8 0 / 9 1 8 2 9 9 3 6


av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Invitasjon til: Å veve sin historie”

  1. Lars Arne Rørtveit avatar
    Lars Arne Rørtveit

    spennende er det at vi har fått vise frem første eksempel på det nye tapetet til Formannskapssalen i Oslo Rådhus. Else Poulsson designet dette til det nye rådhuset i 1948. Utstillingen står ut juni her på gården