Linforeningen på Dyrsku’n 13-15 september 2013

Dyrskun 2011 Minda bråker og Mette spinner

Dyrsku’n i Seljord er en årlig landbruksmesse som arrangeres over tre dager den andre helgen i september.

Dyrsku’n har sine røtter i fesjåene som ble holdt i Vest-Telemark på 1850-tallet for å danne kurasen ”telemarksfeet”. Da fesjåene etter hvert ble en stor begivenhet vokste det frem et behov for en fast plass med tilstrekkelig areal. Den 17. september 1866 ble ”Statens første årlige Kvæg-Udstilling i Seljord” arrangert.

I løpet av årene har Dyrsku’n utviklet seg til en folkefest med 70-80 000 besøkende, 550 utstillere og mange aktiviteter fordelt på det 150 mål store området. Husdyrutstillingen, ikke minst hesteutstillingen, står fortsatt sentralt i arrangementet, men det er også utstillinger av husflid Dyrskun 2011 Bjørg K White demonstrerer plantefarging av linog håndverk, skogdrift og annet som knyttes til tradisjonelt og moderne landbruk og bygdeliv. I tillegg er det en stor salgsutstilling med en mengde varer og tjenester, samt underholdning av forskjellig slag.

På Dyrskuplassen er det rekonstruert en husmannsplass kalt ”Sterke-Nils tunet” til minne om kraftkaren Sterke-Nils, som ble født omkring 1720. På tunet blir det vist dyrehold og gårdsdrift fra gamle dager.

I år vil Norges Linforening igjen ha en stand på Sterke-Nils tunet, hvor vi viser beredning, bruk og stell av lin på tradisjonell vis. 

Vi vil også selge våre linprodukter. Medlemmene inviteres også til å selge egne linprodukter  

Foreningen har ordnet innkvartering i ”Kunstlåven”. Her har vi felles husholdning og sosialt samvær samtidig som vi får anledning til å presentere vårt fantastiske materiale til svært mange mennesker!

Vi ønsker å etablere to lag, som hver dekker en og en halv dag av utstillingen.

Har du lyst til å være med og hjelpe til eller selge egne linprodukter? Meld deg på til gro.klev@lyse.net eller anne.sofie.bronn@sf-nett.no                                                                                                                                                                            


Publisert

i

, , ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Linforeningen på Dyrsku’n 13-15 september 2013”

  1. Giedre Asland avatar

    Gleder meg til å delta på Dyrskun første gang med flotte litauiske linvarer fra linbutikken.no 🙂