Plantefargegruppa har hatt sitt første møte

Naturfarger Fargegruppa består nå av 8 personer. 5 møttes nå sist lørdag 19.1.2013 og hadde et spennende og fruktbart møte. Vi hadde forskjellig kompetanse og erfaringer og ser stor nytte av å jobbe sammen.

Vi bestemte raskt at vi skulle hete Faggruppe for Naturfarging av lin da vi vil prøve oss på planter, lav, sopp, snegler osv.

Vi vil bygge opp en arbeidsperm for hvert av medlemmene, samt en til linforeningen. Der vil vi legge inn informasjon om naturfarging av lin, interessante adresser og linker samt testingen vi vil foreta.

Vi starter og tester etter et skjema vi bygde opp:

 • Sveinung og Hanne vil bleke egenprodusert lin med bruk av pottaske
 • Lotte vil teste ut rødskivet kanelslørsopp
 • Hildegunn og Anne Sofie vil teste ut krapp og vier

Vi vil bruke forskjellige forbehandlinger, beising, farging og etterbehandling og dokumentere under veis.

På årsmøte vil vi lage en utstilling med forskjellige eksempler av farget lin samt fargeemner.

Det neste møte er 15.5.2013 hvor vi skal ha en Blåfarge dag. Vi har naturlig indigo fra forskjellige land og dette skal vi prøve ut på håndspunnet og innkjøpt garn samt lin tekstiler.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Plantefargegruppa har hatt sitt første møte”

 1. Elisabeth Riiber avatar

  Hei!
  Jeg er medlem av linforeningen og har deltatt på kurs hos Linjentene. Synes det høres spennende ut med en plantefargegruppe. Hvor ofte har dere det og er det muliog å få være med?. Ellers spinner jeg ull og underviser i spinning.

  1. Hanne Gjendem avatar

   Hei Elisabeth, vi har pratet på telefonen da du søkte deg på linkurs. Hyggelig å høre fra deg igjen. Du er hjertelig velkommen inn i gruppa. Vi har ikke så ofte møte, da vi bytter oppskrifter og prøver ut for oss selv. Så sammenligner vi etterpå og hjelper hverandre. De som bor i nærheten av hverandre, samarbeider. Vi fikk med 3 nye medlemmer under årsmøtet. Neste møte er 15 mai. Vil du være med? Hanne