Rapport om plantefarging av lin og hamp Foto: Inger Smedsrud

Rapport om plantefarging av lin og hamp

Naturfargegruppa i Norges Linforening har i perioden 2016-2018 gjennomført et prosjekt i samarbeid med Norsk håndverksinstitutt som ble kalt «Inspirert av Susanna Johanna Pihl». Vellykket farging av lin og hamp med plantefarger har vært ansett som vanskelig.

Fargegruppa med prosjektansvarlig Hildegunn Eggum som primus motor, har fått gode resultater og kan også vise til mer miljøvennlige metoder å farge på enn det som har vært gjort tidligere. Resultatet beror i stor grad på medlemmenes kunnskapsbase som de har opparbeidet gjennom mange år med plantefarging.

Med utgangspunkt i en rikholdig fargehistore, har gruppa på en systematisk måte tilegnet seg ny viten på fargeområdet. Muligheter til å trekke veksler på den internasjonalt kjente fargeren og kjemikeren Michel Garcias erfaringer har selvsagt kommet prosjektet til gode. Rapporten er et viktig bidrag til kunnskapen om plantefarging i Norge.

Link til rapporten:

https://handverksinstituttet.no/prosjekter/rapport-om-plantefarging-av-lin-og-hamp

Foto: Inger Smedsrud

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Rapport om plantefarging av lin og hamp”

  1. Ingrid avatar
    Ingrid

    Tusen takk for dette innlegget. Fantastisk lesning og uvurderlig kunnskap. Og veldig gøy å se at dere vil undersøke utvinning av alun. Takk

    1. Hanne Gjendem avatar

      Takk for det, Ingrid. Vi hadde det veldig interessant og morsomt da vi holdt på med prosjektet. Gruppa fortsetter å samarbeide med naturfarging av lin.