Leder Anne Holen

Fra Linleder’n

Leder Anne Holen
Leder Anne Holen

Et år er snart omme igjen, og tiden flyr veldig raskt!

Jeg håper dere alle har hatt et bra linår!

Neste år er det frivillighetens år. Styret i Norges Linforening har satt av søndag den 21. august 2022 som «vår dag». Da blir det mulighet for å bråke, skake og hekle lin – og det blir på Åker gård. Der skal vi også ha en linåker som skal være klar til rykking. Vi kommer tilbake med mer detaljer om dette arrangementet senere.

I forbindelse med julemesse på Åker Gård siste helgen i november, kom det 2 busslaster med folk som skulle på messa. Jeg oppdaget at det er mange som blir forundret over at vi driver med lin, og de har aldri visst at det fantes en nasjonal linforening. Og vi er snart 32 år gamle! Dette må det gjøres noe med. Men i nærområdene til de som driver med lin, ser det ut til at flere følger med.

Vi burde doblet antall medlemmer – hvordan gjør vi det? Faggrupper i flere regioner er en måte som kan bidra til flere medlemmer, og at flere får informasjon om lin og naturfiber. Men det viktigste nå er kanskje å få formidlet kunnskap og tradisjoner til barna. Da tenker jeg ikke bare på tradisjonell dyrking, beredning og spinning, men at de også får en opplæring i hvordan mye av tekstilene i dag blir produsert. Det er viktig at de vet hva som står på lappen inne i klærne, og at de forstår hvordan det som står der blir produsert!

Koronaen blusser opp igjen, og det blir vanskelig å si hvordan det utvikler seg. Men jeg håper at en kan få gjennomført flere aktiviteter neste år. Det ser ut til at flere store arrangementer planlegger messer igjen. Jeg tror ikke at vi i foreningen har vanskelig for å ta opp igjen arbeidet, og for noen av oss har vi holdt på under hele koronaen. Men med strenge koronaregler.

Jeg ønsker dere alle et Godt Nyttår!

Anne


Publisert

i

av

Stikkord: