Kommende hendelser

Logg inn

Abonner på nettstedet via epost

Legg inn din eposadresse her for å abonnere og motta varsler om nye innlegg pr epost..

Bli med blant 682 andre abonnenter

Om Kina i Fredrikstad Husflidslag

Indigofargede stoffer utenfor indigomuseet i ShanghaiVi skal besøke Fredrikstad Husflidslag og orientere om Kina turen vi hadde i november og desember 2012.

Det blir lagt vekt på indigofarging og hvordan de laget mønstre.

Vi hadde først 2 uker i Shanghai område og deretter dro vi opp i fjellene og besøkte flere av de etniske kulturene. Utrolig spennende å se hvordan de levde og hvordan sivilisasjonen raskt brøt ned de gamle levemåtene etter hvert som infrastruktur ble bygget ut.

Sted: Tøyhuset

Tid: 6.11.2013 1900 ->

Bilder fra Tekstil tur til Kina 2012

Et lite knippe av bilder fra vår flotte tur til Kina november 2012.

Praktiske opplysninger om Kinaturen vår

Hurra, nå drar vi snart!!!

Noen apoteker varer å ta med seg.

For å være trygg kan det være lurt å kjøpe Idoform, som forhindrer løs mage. Det kan også være greit å kjøpe Imodium ved akutt diare. Jeg har også kjøpt Antibac desinfiserende våtservietter, antibac desinfeksjons sprit til bruk ved vask av hender og overflater samt Kleenex tørrservietter og plaster.

Betaling

Restbetalingen skal være hos KINARESOR i Sverige senest innen 25.10.2012. Husk at det tar noen dager å overføre pengene fra Norge til Sverige. Vi har alle betalt SEK 3.000 i forskudd. Dette står på en faktura vi fikk i august. Der står også hvor mye vi må restbetale, best å betale innen 22.10.2012.

Temperatur og vær i Shanghai Les mer om Praktiske opplysninger om Kinaturen vår

Visum søknad til Kina, siste nytt

Vi hentet visumsøknadene våre idag, onsdag 26.9 og det gikk veldig greit. Vi var litt tidlig ute da vi må bruke passene våre i neste uke.Vi har jo lest i avisene at det er endel som ikke får innvilget sine søknader, men det gjelder altså ikke slike som oss. Nå har jeg virkelig startet å glede meg!

For oss i Oslo området, er det ingen vanskeligheter, men får dere andre som ike kan reise inn, er det best å bruke firmaet Comet som beskrevet nedenfor.

Ny informasjon:

Under pkt 2.5 i Visumsøknaden skal vi fylle ut hotellets navn i Shanghai og telefonnummer. Det er

Swan Hotel, 3

Tel : 021-56665666

Comet legger det til i de søknadene de har fått, før de sender videre til den kinesiske ambassaden.

Det er flere som synes det er vanskelig å forstå hva en skal gjøre med visum søknaden. Vi kan begynne å søke fra 9 september, da visumene varer i 3 måneder fra utreisedato.

De som ikke har anledning til å levere papirene i den kinesiske ambassaden, kan bruke et firma til hjelp å søke. (Da kan dere starte å søke med en gang da de vil passe på datoene)

Bruke et firma som søker visum for oss:

  1. Visum søknad (Visa application form ..) som vi fikk fra reisebyrået, 4 sider utfylt og  signert, veldig viktig å fylle ut skjemaet riktig.
  2. Passfoto, som beskrevet
  3. Passet, husk det må vare 6 måneder etter at reisen er gjort
  4. Invitasjonen ( Invitation letter for tourist) som vi fikk fra reisebyrået. Som dere ser er det bare plass til 5 pr. invitasjon. Viktig å sende med den hver enkelt fikk
  5. Bestilling skjema til Comet. Dette  kan fås ved å kontakte dem

Disse fem dokumentene sendes rekommandert til:

Comet Consular Services,

Postboks 371, Sentrum
0102 Oslo

Anbefaler at alle ber om passet rekommandert i retur og at en passer på å skrive returdato med hensyn til andre reiser. Det vil koste kr 750,- pluss returkost av passet. Dersom noe er utfylt feil, eller noe annet, vil det bli ekstra kostnader.

Flere kan også sende samlet.

Gå til ambassaden selv:

Vi behøver ikke å møte opp personlig, så noen kan også samle sammen papirene og la en levere på ambassaden. Da er det ennå viktigere at papirene er riktig utfylt. Jeg kan hente de og returnere med rekommandert post, dersom dere samarbeider slik at det ikke blir for mange grupper. Eller jeg kan ta de med på flyplassen hvor vi møtes, dersom en ikke trenger det i mellomtida. Jeg er bortreist 3-26 oktober.

Håper at dette er til hjelp og at alt jeg har skrevet er riktig. Jeg synes også det er vanskelig.

Ring dersom noe er uklart, eller at det er spørsmål jeg ikke har svart på. Jeg vil gjerne hjelpe!!

 

To ledige plasser på tekstilturen til Kina 9.-26. november 2012

Grunnet sykdom har vi to ledige plasers som kan holdes av til 7. september.

Bli med på en spennende og allsidig tekstiltur hvor vi vil få se mange forskjellige naturfibre som silke, lin, bambus, ramie osv.

Vi vil få se tillaging av fibrene, veving, farging og få kjøpt ferdige modeller. Vi vil også få besøke kinesiske hager, markeder og museum. Alt skal skje rundt Shanghai distriktet.

Les mer under AKTIVITETER -> REISER -> KINAREISEN

Kontakt Hanne Gjendem for deltagelse

mobil: 9746 0304 eller

mail: hanne@hanne-gjendem.no

Lesetips om Kina

Jeg synes jeg får mer ut av en reise dersom jeg leser litt på forhånd. Jeg vil anbefale å kjøpe Lonely Planet , China. Den gir en grei oversikt over de stedene vi skal til i tillegg til at den har kart.

Vi får også mye ut av å søke på nettet. Kineserne er ikke flinke med engelske nettsider.  Det står ofte lite på sidene og plutselig er et meste med kinesiske tegn!!

Men her er noen sider jeg vil anbefale at dere ser på før vi pakker og drar:

Generelle sider hvor dere kan gå inn på de enkelte byene vi skal besøke:

http://www.travelchinaguide.com/

Her kan en gå inn på City Guide og klikke på f.eks Suzhou og få opp mye fin informasjon med bilder.

Når du har vært inne og sett på en by, kan en igjen klikke på City Guide og få opp alle byene igjen også velge en ny by.

En annen grei side er:

http://www.chinatourguide.com/china_tour/index.html

Klikk på China Tours -> China City Tours -> Shanghai . Der får vi opp mye fin info om Shanghai, og nederst på venstre side er det en lang liste over China Featured Destinations hvor både Hangzhou og Suzhou står.

Så kan en naturligvis søke på enkeltstedene vi skal på. Når jeg søker på Shanghai, får vi opp mer en 457 000 000 treff, hvorav masse er uinteressant. Derfor kan det være best å gå inn via guide sidene.

Det siste nummer av Selvedge, issue 47 July/August 2012 hadde en  4 sider artikkel om Suzhou Silk og noen web henvisninger.

LYKKE TIL med forberedelsene

Kinareisen; spa, varme kilder og massasje i bambus skogen

Har dere lyst på en avslappende dag med spa fra varme kilder under åpen himmel,

luksus i bambus skogen og kinesisk massasje?

Ikke la deg lure av at de fleste kinesere er små.

Massørene har noen riktige klyper som kan ta hardt i.

De er fabelaktige til å massere. De fleste vet om fotmassasje, men det er bare oppstart.

Gi meg kommentarer om dere/vi som drar til Kina i november ønsker dette.

Vi har plass til to til på Kinareisen – meld deg på!

Kinareisen 9.november – 26. november 2012

Reisebyrået har informert meg at vi kan få med to stykker til til Kina. Vi er allerede 25 deltagere, men kan få plass til to mer.

Meld deg på, dette blir en intens og spennende tur.

Vi reiser til Shanghai området hvor det er utrolig mye spennende å se.

Les mer detaljert program under AKTIVITETER -> REISER -> KINAREISEN

Ta kontakt med Hanne via mail: hanne@hanne-gjendem.no

Kina reisen 9.-26 november 2012, praktiske detaljer

Venteliste

Turen er nå full booket, men vi kan sette opp en venteliste. Send en mail til Hanne Gjendem og si fra om du ønsker å stå på venteliste. Mailadresse: hanne@hanne-gjendem.no

Dele rom med

De som ikke har bestilt enerom, må skrive til Marie-Louise Marie-Louise.Bergstrom@kinaresor.se og si fra hvem de skal dele rom med.

Tilstøtende fly

Vi reiser med SAS. For de som ikke skal reise fra Oslo, men fra en annen by, bør du skrive til Marie-Louise fortest mulig. Hun bestiller fly fra/til den byen du ønsker. .Det pleier å gå greit fra Bergen eller Stavangerog det bruker ikke å koste noe ekstra dersom det er plasser på flyet. Dersom det er for andre byer, kan det hende at en må betale SEK 500-1000 i tillegg.

Visum

For å få besøke Kina, må vi få en invitasjon. Dette ordner reiseselskapet vårt med for hele gruppen. Det var derfor de måtte ha informasjonene fra passene våre. Senere må vi søke om visum. Det gjøres vanligvis 4-5 uker før avreisen. Jeg kommer tilbake med mer informasjon om dette. Det kan være lurt å vente til over sommerferien når mange trenger passene sine.

Klima

For de som er tidlige ute og planlegger hva en skal ha med seg, kan det være lurt å se på denne siden som gir en god oversikt over været i Shanghai området.

http://www.weatherbase.com/weather/weather.php3?s=76385&refer=&units=metric&cityname=Shanghai-China

 

Annet

Legger inn informasjon her etter hvert.

Reise til Kina 9-26 november 2012: Fiberplanter, silke og kinesiske hager

YunnanNå er det ingen plasser igjen til Kina, 25 er påmeldt.

Lin, silke, kinesiske hager og mye, mye mer

Vi er veldig godt fornøyd med resultatet av planleggingen. Vi skal se mange spennende steder inkludert fabrikker og showrom som vanligvis ikke har vært åpne for turister. Vi har prøvd å legge vekt på fiberplanter, men vil også se mye silke, som Kina er mest kjent for. Det kan bli forandringer i siste liten i programmet.

Vi legger ved detaljert program. Turen er i november 2012, tar 16 dager og koster SEK 23.450,-. Tillegg for enkeltrom er SEK 4,571. Medlemmer vil få fortrinnsrett.

Turen begynner og slutter i Shanghai. Vi vil ta bussturer rundt i området som er kjent for sin rike tekstilproduksjon. Vi vil besøke fabrikker og museer der man lager eller stiller ut tøy og klær av lin, silke, hamp, brokade, ramie og bambus. Vi får studere, og prøve selv blåtrykk, spinning og veving, brodering, dra på båttur og besøke på den berømte grønne teen som kallas Longjing (=drakens kilde) og noen nydelige kinesiske hager.

Vi har satt av gode muligheter til shopping og siste dag i Shanghai er ”fridag” til å få gjort det en ønsker mer av.

Interesserte kan kontakte Hanne Gjendem, epost hanne@hanne-gjendem.no

Les først mer om forslag til program for turen!